Néhány éve egy új módszerrel találkoztam és sajátítottam el, Dr. Komin Vlagyimir foglalkozás sorozatain, melyeket alkalmazok.
 
Ezek a légzéstechnikák - melyeket Dr. Komin Vlagyimir fejlesztett és finomított - rendkívül hatékonyak.
 

REBIRTHING - légzés

A Rebirthing magyarul újjászületést jelent. A születési trauma az egyik legfontosabb lelki és fizikai probléma gyökere.
Az újjászületési folyamat négy részből, azaz négy mátrixból áll:
Az első mátrix a fogantatástól az első születési görcsig tart.
A második mátrixban a szülési görcsök idején átélt élményeinkel találkozunk.
A harmadik mátrix a szülőcsatornán való áthaladásunk folyamata.
A negyedik mátrixban megszületünk majd elvágják a köldökzsinórt.
Az első mátrixban kiderül az, hogy akartak, vagy vártak-e bennünket, fiút, vagy leányt vártak-e. Ebből alakul ki az önelfogadás és önbecsülés.
A második mátrix a szabad választás és döntés a születéssel kapcsolatban. Ha az embernek nincs szabad választása, vagy nem tud döntést hozni, kialakulhat a depresszió és pesszimizmus.
A harmadik mátrix során fény derül, hogy milyen az együttműködésünk az anyával. Itt jöhet elő az agresszió, düh, harag, bűntudat érzése, pusztítás és önpusztítás programja.
A negyedik mátrix lehetséges problémája, az első találkozás a világgal. Ez a világgal való kapcsolatunkat mutatja. A figyelem hiányából alakul ki a függőség, félelem, bizonytalanság, szorongás és feszültség érzése.
Az újjászületés során újból át lehet élni a problémákat, és helyette új pozitív érzést, és életmodellt lehet kialakítani, felépíteni.
 

VIVATION - légzés

A VIVATION egyszerű módszer, mely segít megbarátkozni saját érzéseinkkel. Ha az ember elnyomja érzéseit, érzelmeit - kellemetlenségeket fog átélni.
A VIVATION megtanítja, hogyan kell felhasználni minden érzésünket az élet kreatívabbá tételében, és felépítésében. Ezért a szép érzések még gyönyörűbbek, a negatív érzések még könnyebben elviselhetőek lesznek.
A VIVATION segít a mindennapi helyzetekben, legyen az otthon, család, munka, párkapcsolat, stb.
Ez a módszer segít megoldani a testi problémákat. Ezzel a technikával a mély lelki problémák is megoldhatók könnyű és finom módon.
Más terápiákkal együtt is alkalmazható.
A gyakorlatok hatására egyre jobban kinyílunk a világ felé. Minden VIVATION foglalkozás különbözik egymástól. Minden alkalom egy új lehetőség.
 
Felhasznált irodalom:
Transzperszonális pszichológia és energialégzés (Dr. Komin Vlagyimir)
 
Az alkalmazott légzéstechnikák közben mindenkor megmarad a tudatosság, nem hipnózis, a kliens mindenre emlékszik, ami történt és a foglalkozás végén felszabadul a nyomasztó probléma alól, amivel érkezett.